Home » Ibadah » Tata Cara Sholat Taubat

Tata Cara Sholat Taubat

  1. Adus sholat taubat sareung nganggo acuk anu serba bodas.

Fadhilahna

  1. Dihampura dosa.
  2. Dipasihan rizqi.
  3. Hasil sagala pamaksudan.
  4. Bahagia di dunya jeung di aherat.

Niatna

اُصَلِّى سُـنَّة الـتّوبةِ رَكْعَـتَـيْـن للّه تَـعَالى اللّه اَكْبَـر

Rokaat kahiji ba`da Al Fatihah

وَالَّذِينَ إِذَا فَعَلُوا فَاحِشَةً أَوْ ظَلَمُوا أَنْفُسَهُمْ ذَكَرُوا اللّهَ فَاسْتَغْفَرُوا لِذُنُوبِهِمْ وَمَنْ يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلا اللّهَ وَلَمْ يُصِرُّوا عَلَى مَا فَعَلُوا وَهُمْ يَعْلَمُونَ  ،  أُولَئِكَ جَزَاؤُهُمْ مَغْفِرَةٌ مِنْ رَبِّهِمْ وَجَنَّاتٌ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الأنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا وَنِعْمَ أَجْرُ الْعَامِلِينَ   (آل عمران ١٣٥ – ١٣٦)

Rokaat kadua ba`da Al Fatihah

وَمَنْ يَعْمَلْ سُوْءًا أَوْ يَظْلِمْ نَفْسَهُ ثُمَّ يَسْتَغْفِرِ اللّهَ يَجِدِ اللّهَ غَفُورًا رَحِيمًا   (النساء ١١۰)

Sanggeus maca salam :

Diri urang sang hareupkeun ka qiblat jeung hate elingkeun ka Gusti Alloh bari ngomong.

Kieu pokna:

Yaa Alloh jisim abdi nyanggakeun diri sakujur ka Gusti, tiluhur saujung rambut tihandap sausap dampal. Rumaos sim abdi pinuh ku dosa gede, gunung uhud gede, gede keneh dosa jisim abdi. Keusik sagara loba, loba keneh dosa jisim abdi.

Ayeuna anduk – anduk abdi ka Gusti nguningakeun ka awonan jisim abdi ka Gusti. Plong bulan, plong taun sanes pisan dianggo bakti ka gusti, anu puguh mah dianggo ma`siat ka Gusti. Ayeuna sim abdi ngaraos nalangsa.

Mugi – mugi Gusti ngabeursihkeun kana diri jisim abdi, sareung diri jisim abdi teh mecat tina sagala lampah ma`siat ti wateus ayeuna jeung moal rek balik – balik deui jisim abdi kana sakabeh dosa gede jeung dosa leutik ka Gusti. Da moal aya anu tiasa ngahampura kana sadayana dosa jisim abdi sajabi ti Gusti.

Share this article on:

Related Posts